Ikke noe den vanlige norske nordmannen er vandt med... Men så fantastisk godt da :)
Dette er en spinat, skinke og oste pai.. Smaker himmelsk
Tin en pakke med spinat først og ha over i et dørslag
Lag paibunnen, og la den stå i kjøleskapet i 1/2 t
Paibunn:
3 dl mel
3 ss vann
150 g smeltet melange
bland godt
Når bunnen er ferdi tar du den ut, presser den ut i en paiform, så stikker du med en gaffel jevnt over det hele. Stek i 10 min på 200 g
Mens paien er i ovnen deler du opp en boks bogskinke i små terninger, og samme med en 250 g ost ca.
Klemm vannet mest mulig ut av den tinte spinaten i dørslaget med en skje..
Når paibunnen har stått sine 10 min, ta den ut av ovnen, fordel spinaten utover bunnen. Strø 1/2 ts muskatnøtt over spinaten, og 1 ts salt.
Legg piknicskinken og osten jevnt utover.
3 egg
1 pk matfløte
pepper
Bland dette godt, og hell utover paien.
Stek videre i 30 min på 200 g
Server med ferske rundstykker (gjerne spelt fra hatting), og en frisk salat...
Å ikke minst noe godt i glasset ;)
Denne er faktisk best hvis den lages noen timer før servering, gjerne dagen før.. men la den serveres romtemperert :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar