lørdag 19. september 2015
Entecote med Bernaise og saltkokte poteter:
Entrecot
Ta ut kjøttet min 1 t før steiking av kjøleskapet
Varm stekepannen til nesten maks. temperatur. Helst bør du bruke en jernpanne, da disse holder godt på varmen.
Ha i en god klatt smør sammen med litt rapsolje
Når smøret er nøttebrunt legger du kjøttet i panna. NB! Stek maks 2 biffer om gangen.
Snu biffene når de har fått en fin stekeskorpe. Dette tar vanligvis et par minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden.
Senk temperaturen på plata til ca. 1/5 av maks. varme. Snu biffene på nytt og ta stekepanna bort fra platen. Krydre med nykvernet pepper og salt på begge sider.
Når temperaturen på plate har roet seg kan du flytte tilbake stekepannen med biffene. Kjøttet skal nå ettersteke på lav varme i ytterligere 3-4 minutter alt etter hvor blodig du ønsker at kjøttet skal være. Pga. fettmarmoreringen i entrecôten, ønsker de fleste at kjøttet skal være mindre blodig enn f.eks. en ytrefilet. Mens du ettersteker kan du med fordel snu kjøttet så ofte som mulig.La biffene hvile noen minutter på asjetten før servering.
Salkokte poteter:
Ta antall poteter du ønsker, og skrubb grundig.
Dekk bunnen i kasserollen med grovsalt.
Legg potetene i, og ha i vann til ca halveis på potetene.
Kok på svak varme til di er møre, ca 20 min..
Ta ut av kasserolle og server.
Sellerirotpuret:
Skrell og del en sellerirot i små biter.
Kok den mør i litt vann.
Kjør den med stavmikser ilamme 150 g smør.
Spe med fløte til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Asparges:
Kok opp ca 3 dl vann og 150 g smør med 1/4 neve salt.
Knekk aspargesen i enden. Når du bøyer di i nedkant vil di naturlig knekke der asparesen er frisk oppover..
Ha di i kasserollen, og kok i 3 min
Tomater:
Del tomatene i 2, ha på salt evt urtekrydder og ost. stek i ovnen på 200 g i 20 min
Bernaise:
150 gram smeltet smør
2 ss finhakket sjalottløk
1-2 ts tørket estragon (alt etter hvor mye smak du vil ha)
1 persillekvist
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
3 eggeplommer
Ha sjalottløk, vineddik, estragon og persillekvisten i en kasserolle. La dette koke på høy varme mens du rører til all væsken fordampet. Tilsett 2 ss vann og rør godt. Ta ut persillekvisten. Hell alt over i en foodprocessor / blender, og tilsett eggeplommene. Kjør det hele noen sekunder. Tilsett smeltet smør mens du kjører sausen i maskinen (smøret skal være varmt). Smak til med salt og pepper og server. Du kan gjerne varme opp sausen senere, men den må ikke koke da den skiller seg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar